Gezondheidswandelingen - najaar 2018

29-08-2018 19:00

Onafhankelijk schepen van sport Filip Van Ginderdeuren kon de wandelclub Lennikse Windheren overtuigen om opnieuw de succesrijke gezondheidswandelingen te organiseren. De eerste wandeling start op woensdag 28 maart 2018.

De gezondheidswandelingen, geleid door  de Lennikse Windheren, kenden een steeds groeiend succes. Op één van de wandelingen stapten er zelfs 108 wandelaars mee. Het viel op dat steeds jongere wandelaars inpikten.

Omdat er zo veel mensen ons vroegen om weer wandelingen te organiseren wordt er dit jaar opnieuw een serie gezondheiswandelingen georganiseerd.

De gezondheidswandelingen waren een groot succes, er deden zelfs mensen uit Anderlecht en Halle mee. Daar mogen we fier op zijn. Dergelijke wandelingen, met een grote opkomst, zijn niet zonder risico en moeten georganiseerd worden door een vereniging met ervaring. We stellen ook vast dat het bestuur van de Lennikse Wndheren stevig is uitgebreid en versterkt. We hebben daarom de organisatie besproken met de wandelclub en besloten de organisatie weer samen op te nemen. Als je in je gemeente een ervaren wandelclub hebt, is het toch logisch dat je een beroep doet op hen ”, vertelt de sportschepen.

Twee verkenningen

De Lennikse Windheren bouwen al jaren ervaring op in de organisatie van wandelevenementen. Ze maakten ook 6 jaar werk van de gezondheidswandelingen. “Onze parcoursmeester André Keupers stippelt de wandelingen uit met een computerprogramma. Tijdens de winter maar ook nog eens een week voor de wandelingen verkennen we het parcours om eventuele problemen nog te kunnen melden aan de gemeenten”, legt bestuurslid Jean Van Vlaenderen uit.

Voorzitter Marita Van Der Stricht benadrukt dat er steeds een goede samenwerking is geweest met de sportschepen en sportfunctionaris Koen De Loy-Vermeulen. “Koen verzamelt de inschrijvingen en bezorgt ons de lijsten. Het is belangrijk dat de wandelaars zich vooraf inschrijven zodat we ook bij grotere opkomst alles in goede banen kunnen leiden. Daarvoor kunnen we dan weer rekenen op de goede medewerking van onze bestuursleden”. Sportschepen Van Ginderdeuren engageert zich er op toe te zien dat de gemeentediensten eventuele problemen om de geplande wandelwagen oplossen.

De eerste wandeling vertrekt op 29 augustus 2018 op de Lennikse Markt, op 5 sept aan de kerk van Eizeringen, op 19 en 26 sept op de parking van het Kasteel van Gaasbeek, op 3 okt aan de kerk in Oudenaken, op 10 okt aan de bib in Sint-Martens-Lennik en op 17 okt weer op de Markt van Lennik. De gemeente verspreidt hierover binnenkort meer informatie.

 

Terug

Contact

Marita Van Vlaenderen
Borrekeitse 26
B-1750 Lennik

+32 2 532 07 03
+32 496 04 81 02

© 2015 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode